Het is zomer! Je zou denken als je om je heen kijkt ,alles is licht en luchtig en we dartelen massaal weer naar buiten, of we allemaal weer zijn terug geveerd na de pandemie.
Tegelijkertijd spreek ik veel mensen(en niet alleen door mijn werk)die zich niet OK voelen, energieloos en het even mentaal niet goed gaat.
En dat voelt een beetje als een parallelle werkelijkheid, snap je wat ik bedoel?
In het onderstaande artikel van Brainwash wordt het krachtig verwoord door Socioloog Marguerite van den Berg .
‘Zit het even tegen, dan is er het vangnet van de verzorgingsstaat. Toch? Ze heeft er haar twijfels bij. Marguerite van den Berg ziet dat we ons kapot werken en steeds kwetsbaarder worden. Iedereen is moe, niemand heeft tijd.’
Iedereen worstelt met zijn eigen zaken, iedereen heeft recht op zijn eigen worsteling en het recht om daar hulp bij te vragen.
Over de onzichtbare worsteling gaat het onderstaande artikel van Augeo en Sien ,wat ik graag onder de aandacht wil brengen. De worsteling van normaal begaafde kinderen met een verstandelijk beperkte ouder(KVBO) die onder de radar bleven en niet werden gezien
Weet je niet goed wat de term KOPP en KVBO inhoud, lees dan hier meer uitleg over de afkorting
Wat is KOPP?
Niet gezien worden als kind
Terug naar het artikel over de worsteling van normaal begaafde kinderen met een verstandelijk beperkte ouder die onder de radar bleven en niet werden gezien, in het magazine van Augeo en werkgroep Kind van..(belangenvereniging Sien)
‘Ik voelde mij nooit geliefd en ervoer het thuis niet als veilig. Niemand bekommerde zich om mij, er was vijandigheid of onverschilligheid.’ Op zijn negentiende kreeg Peter een document van de thuiszorg onder ogen. Daarin las hij over zijn moeder: ‘Cliënt is verstandelijk beperkt.’ Pas toen vielen de puzzelstukjes op hun plek. Peter, lid van onze werkgroep KVBO vertelt zijn verhaal uitgebreid in een interview met Augeo Magazine, samen met onze vrijwilliger Annemie.
Iedereen worstelt met zijn eigen zaken, iedereen heeft recht op zijn eigen worsteling en het recht om daar hulp bij te vragen. Neem vooral contact me me op als je ik daarbij kan helpen of met je mee kan kijken wat te doen.