Superesse 10 jaar !

Op 16 april 2024 bestaat mijn bedrijf, Superesse KOPP coaching, 10 jaar.

Terugkijkend op deze bijzondere periode ben ik in gesprek geweest met ervaringsdeskundige en cliënten over waar het nu eigenlijk omgaat. In deze meanderende gesprekken kwamen we uit op het volgende

Samen oplopen

In je eigen kracht komen te staan is hard werken

In je eigen kracht gaan staan. Wat betekent dat nu echt en wat helpt daarbij?

Met alle respect, het beeld van in je kracht staan tegenwoordig bij me oproept is vaak dat van veel mediteren, bewust en mindfull dingen doen en tierlantijntjes uit de Happinez (leuk blad overigens)

Maar wat dan met de worsteling, de tranen, de achtbaan aan emoties, het wel willen maar niet weten hoe, het wel voelen maar er niet bij kunnen.

Als in je kracht staan omdat je onveilige situaties hebt overleeft maar voelen dat je onderuit geschopt bent en vast zit.

Daarom, in je eigen kracht te staan is hard werken

*Orde scheppen in de chaos. *Je stem weer terug vinden. *Aan de slag met je vragen en de lessen die je geleerd hebt. *Structureel betrokken worden bij je eigen proces.

Bij het maken van je eigen plan begint het met je doel(en dat kan vaak de lastigste vraag zijn want wat wil je nu eigenlijk echt? )Wat je niet meer wilt is vaak wel duidelijk.

*Hoe organiseer je dat voor jezelf? *Is het mogelijk wat je voor ogen hebt en is het nodig?

*Wanneer is het goed genoeg? *En kun je eigenaar blijven van je eigen proces?

Je gaat ze geheid tegenkomen: je overtuigingen? Wat zijn je overtuigingen en is die kennis relevant?

Op onderzoek uit (en dat is vaak even een modderig pad)

Ik wil graag starten vanuit een eerlijk en reëel beeld en hamer er vaak op bij het begin van de kennismaking dat het een modderige weg kan gaan worden. Het logisch en overbodig klinken om uit te spreken maar als de dynamiek eenmaal in gang is gezet dan is dat voelbaar en komt de reactie; “Er gebeurt ineens heel veel tegelijk of ik word gek/moe van mezelf”.

Dat bedoel ik, het kan even messy worden.

Daarom is het belangrijk dat je ontdekt wat voor jou van waarde is. Weer helder krijgen wat jou talenten en capaciteiten zijn. Met de verzamelde informatie beslissingen kunnen nemen die aansluiten bij wat jij wilt en behoefte aan hebt.

Het is nodig om een draagvlak voor jezelf te creëren.

En dat betekent voortdurend in dialoog zijn, spiegelen, uitproberen. De context in beeld krijgen en kijken hoe je die kunt oprekken. Rekening houdend met de unieke omstandigheden waarin je bevindt en aanpassingen doen die er nodig zijn. In gesprek blijven over de mogelijkheden en je (nieuwe verworven)grenzen.

*Wat werkt voor jou? *Waar wordt je blij van? *Wat heb je nodig? *Waar heb je behoefte aan?

Iemand die met je meedenkt? En helpt dat als je veel stress en problemen ervaart door het opgroeien in bijzondere omstandigheden? Ervaar je nu voldoende steun uit je omgeving of ben je nog wat wantrouwend?

Verbinding voelen is de basis

Eigenlijk gewoon in de context zoals je normaal met mensen in contact bent, op je gemak voelen, de tijd en aandacht krijgen.

In de eerst kennismakingperiode wil ik je voldoende informatie mee geven zodat je daar je beslissing op kunt baseren en weet waar je aan begint, wat onze wederzijdse verwachtingen zijn, wat jou doel is of liever gezegd welke verandering je graag zou willen zien en hoe je privacy gewaarborgd is.

Waardoor wordt je geraakt?

Een plek vinden waar je veilig voelt en gezond kan ontwikkelen. Terecht kunnen met elke “gekke” vraag en gedachte Geen druk maar ruimte maken in je hoofd en voor jezelf .Het bewaken van je eigen welzijn.

Hoe sta je nu in het leven?

Wat is wenselijk en haalbaar?

En dan komt gelukkig dat moment dat het weer beter gaat en tijd is om dag te zeggen.

Stel je een boswandeling voor met een moment van dag zeggen

Met enig eerbied en geen vanzelfsprekendheid, bewust zijn dat ik met je mee mocht lopen in een kwetsbaargebied .Dank voor je vertrouwen.

We lopen terug, de vlonder over, naar bewoonbare wereld. Jij met ontspannen bewegingen, hoofd omhoog, lopend op kussentjes.

Trots op jou! Ga je dromen waar maken, ik blijf nog even hier.

Vertrouwen, aanhaken en begrijpen

Voelen dat het geen methode is maar een basishouding. Je voelt wanneer het een kunstje is of uit een boekje komt en wat doet dat met jou?

->Vertrouwen, aanhaken en begrijpen

->Met humor en betrokkenheid.

->Aanhaken en verbinden

->Samen aanknopingspunten vinden

->Genieten van de aandacht dat het even over jou mag gaan

->Vraagbaak

->Ondersteuning

->Een gezonde nieuwsgierigheid ontwikkelen naar het proces

->Cheerleader zijn als het goed gaat

Om tot een gewenste oplossing te komen en draagvlak voor je zelf te creëren is het soms nodig om mee te bewegen en improviseren.

Controle(iets meer )loslaten en ruimte maken om iets uit te proberen

Creativiteit en moed om het anders te gaan doen.

Er komt nog al bij kijken maar ik voel het als een voorrecht om dit werk te mogen doen.

#creatieve vrijheid #zingeving #voldoening

Waar ik blij word? Dat ik mag mee lopen en van dit liedje.

Gerard van Maasakkers – Hee Gaode Mee

mail
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *